Sernik - mrożenie?

napisał/a: ~Agnieszka D." 2008-03-25 21:03
Witam!
Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, ale czy po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Agnieszka


--
www.przyprawa.com.pl
napisał/a: ~Grzegorz Janoszka 2008-03-25 21:24
Agnieszka D. pisze:
> Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, ale czy po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
> Dziękuję z góry za odpowiedź.

Nie wiem, czy pytasz o upieczony sernik, ale taki właśnie ja mroziłem i
jadłem i było OK. Jeszcze żyję :)

--
Grzegorz Janoszka
napisał/a: ~wojci" 2008-03-25 21:32

Użytkownik "Agnieszka D." napisał w
wiadomości news:fsblr3$9hc$1@news.lublin.pl...
Witam!
Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, ale czy
po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy
jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Agnieszka

jak najbardziej będzie jadalny.
Sernik akurat doskonale znosi mrożenie :)

..::wojci::..



napisał/a: ~Agnieszka D." 2008-03-25 21:40
O, dziękuję za szybkie odpowiedzi!
Sernik jest upieczony, zostało go dużo ze Świąt, bo niechcący zrobiłam podwójną porcję. Już go idę wsadzić do zamrażarki
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!
Agnieszka
--
www.przyprawa.com.pl
napisał/a: ~Jerzyn 2008-03-25 22:04
Agnieszka D. pisze:
> O, dziękuję za szybkie odpowiedzi!
> Sernik jest upieczony, zostało go dużo ze Świąt, bo niechcący zrobiłam podwójną porcję. Już go idę wsadzić do zamrażarki

Widocznie niezbyt smaczny
u mnie podwójny własnie dokonał zywota swego, a była jeszcze i baba, i
strucla, i mazurek ...

pozdr. Jerzy
napisał/a: ~Agnieszka D." 2008-03-25 23:32

Użytkownik "Jerzyn" napisał w wiadomości news:fsbpao$qgq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Widocznie niezbyt smaczny
> u mnie podwójny własnie dokonał zywota swego, a była jeszcze i baba, i
> strucla, i mazurek ...
>
> pozdr. Jerzy

Eee tam. Jest bardzo smaczny. Ale nas jest tylko dwoje )
A ciast było więcej. Jakby był tylko sernik to już by go nie było
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl
napisał/a: ~Ela" 2008-03-26 07:01



> Eee tam. Jest bardzo smaczny. Ale nas jest tylko dwoje )
> A ciast było więcej. Jakby był tylko sernik to już by go nie było

Poproszę o przepis na ten sernik.


--
--
Pozdrawiam, Ela

napisał/a: ~Agnieszka D." 2008-03-26 11:02

Użytkownik "Ela" napisał w wiadomości news:fscosd$tv7$1@news.onet.pl...
> Poproszę o przepis na ten sernik.
> Pozdrawiam, Ela

Witam!
Proszę bardzo, oto przepis

Sernik Mamy (mojej
3/4 kg sera białego
5 jajek
1 i 1/2 szkl. cukru
czubata łyżka mąki
20 dag masła
3 średnie gotowane ziemniaki lub kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
zapach cytrynowy
ew. rodzynki, skórka pomarańczowa

Ser zmielić w maszynce, razem z masłem i ziemniakami (jeśli używamy mąki ziemniacznej to ziemniaków nie trzeba . Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera. Dodać cukier, zapach, mąkę (lub mąki), bakalie i pianę ubitą z białek. Wymieszać. Piec około godziny w 180 stopniach.
Jak chcę sobie uprościć to ucieram całe jajka, a masło roztapiam i dodaję do masy. Sernik jest wtedy mniej puszysty, ale też doskonały.
Najszybsza polewa to tabliczka czekolady, jak kto lubi: mlecznej lub gorzkiej roztopiona z kilkoma łyżkami śmietanki 18%. I tyle.
Smacznego!
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl
napisał/a: ~Agnieszka D." 2008-03-26 14:46

Użytkownik "Agnieszka D." napisał w wiadomości news:fsd6v8$9cv$1@news.lublin.pl...

>Ser zmielić w maszynce, razem z masłem i ziemniakami (jeśli używamy mąki ziemniacznej to ziemniaków nie trzeba
> Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera. Dodać cukier, zapach, mąkę (lub mąki), bakalie i pianę ubitą z białek.


Przepraszam, dwa razy napisałam o dodaniu cukru. Cukier tylko do ucierania żółtek oczywiście
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl