Zalogowany jako: .   Wyloguj się
» Sernik - mrożenie?

linki
reklamowe
 
~Agnieszka D."


21:03 2008-03-25
Witam!
Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, :-) ale czy po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Agnieszka


--
www.przyprawa.com.pl
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Grzegorz Janoszka


21:24 2008-03-25
Agnieszka D. pisze:
> Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, :-) ale czy po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
> Dziękuję z góry za odpowiedź.

Nie wiem, czy pytasz o upieczony sernik, ale taki właśnie ja mroziłem i
jadłem i było OK. Jeszcze żyję :)

--
Grzegorz Janoszka
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~wojci"


21:32 2008-03-25
Użytkownik "Agnieszka D." napisał w
wiadomości news:fsblr3$9hc$1@news.lublin.pl...
Witam!
Mam pytanie czy sernik można zamrozić? To znaczy wiem, że można, :-) ale czy
po wyjęciu z zamrażarki będzie jadalny? I potem go tylko rozmrozić czy
jeszcze podpiec? Taki zwykły sernik, bez spodu tylko polany czekoladą.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Agnieszka

jak najbardziej będzie jadalny.
Sernik akurat doskonale znosi mrożenie :)

..::wojci::..
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Agnieszka D."


21:40 2008-03-25
O, dziękuję za szybkie odpowiedzi!
Sernik jest upieczony, zostało go dużo ze Świąt, bo niechcący zrobiłam podwójną porcję. Już go idę wsadzić do zamrażarki :-)
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam!
Agnieszka
--
www.przyprawa.com.pl
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Jerzyn


22:04 2008-03-25
Agnieszka D. pisze:
> O, dziękuję za szybkie odpowiedzi!
> Sernik jest upieczony, zostało go dużo ze Świąt, bo niechcący zrobiłam podwójną porcję. Już go idę wsadzić do zamrażarki :-)

Widocznie niezbyt smaczny :-)
u mnie podwójny własnie dokonał zywota swego, a była jeszcze i baba, i
strucla, i mazurek ...
;-)
pozdr. Jerzy
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Agnieszka D."


23:32 2008-03-25
Użytkownik "Jerzyn" napisał w wiadomości news:fsbpao$qgq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Widocznie niezbyt smaczny :-)
> u mnie podwójny własnie dokonał zywota swego, a była jeszcze i baba, i
> strucla, i mazurek ...
> ;-)
> pozdr. Jerzy

Eee tam. Jest bardzo smaczny. Ale nas jest tylko dwoje :-))
A ciast było więcej. Jakby był tylko sernik to już by go nie było :-)
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Ela"


07:01 2008-03-26
> Eee tam. Jest bardzo smaczny. Ale nas jest tylko dwoje :-))
> A ciast było więcej. Jakby był tylko sernik to już by go nie było :-)

Poproszę o przepis na ten sernik.


--
--
Pozdrawiam, Ela
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu

linki
reklamowe
 
~Agnieszka D."


11:02 2008-03-26
Użytkownik "Ela" napisał w wiadomości news:fscosd$tv7$1@news.onet.pl...
> Poproszę o przepis na ten sernik.
> Pozdrawiam, Ela

Witam!
Proszę bardzo, oto przepis :-)

Sernik Mamy (mojej :-)
3/4 kg sera białego
5 jajek
1 i 1/2 szkl. cukru
czubata łyżka mąki
20 dag masła
3 średnie gotowane ziemniaki lub kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
zapach cytrynowy
ew. rodzynki, skórka pomarańczowa

Ser zmielić w maszynce, razem z masłem i ziemniakami (jeśli używamy mąki ziemniacznej to ziemniaków nie trzeba :-). Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera. Dodać cukier, zapach, mąkę (lub mąki), bakalie i pianę ubitą z białek. Wymieszać. Piec około godziny w 180 stopniach.
Jak chcę sobie uprościć to ucieram całe jajka, a masło roztapiam i dodaję do masy. Sernik jest wtedy mniej puszysty, ale też doskonały.
Najszybsza polewa to tabliczka czekolady, jak kto lubi: mlecznej lub gorzkiej roztopiona z kilkoma łyżkami śmietanki 18%. I tyle.
Smacznego!
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Agnieszka D."


14:46 2008-03-26
Użytkownik "Agnieszka D." napisał w wiadomości news:fsd6v8$9cv$1@news.lublin.pl...

>Ser zmielić w maszynce, razem z masłem i ziemniakami (jeśli używamy mąki ziemniacznej to ziemniaków nie trzeba
> Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do sera. Dodać cukier, zapach, mąkę (lub mąki), bakalie i pianę ubitą z białek.


Przepraszam, dwa razy napisałam o dodaniu cukru. Cukier tylko do ucierania żółtek oczywiście :-)
Pozdrawiam!
Agnieszka

--
www.przyprawa.com.pl
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
Forum Wieszjak.Polki.pl:
Liczba postów: 743390 | Liczba wątków: 286596
Najnowszy wątek: wesoła szkoła pięciolatka piosenka
Najpopularniejszy wątek: Przedszkola (1343)
Najaktywniejsi na forum: dr-anna-wilczynska , czikulinka , czarek11 , kasiuniaz , monia70
Społeczność Wieszjak.pl:
Liczba użytkowników: 407544
Ostatnio zarejestrowali się: madzia878787 , nelcia_06 , arlecia93 , arti93 , zaczek17
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter