Zalogowany jako: .   Wyloguj się
1
2
» Jak długo_peklować_przed_wędzeniem

linki
reklamowe
 
~Mateusz Piąty


06:26 2010-03-25
Wczoraj wieczorem dla zmniejszenia ryzyka część z tego co peklowałem (pierś
z indyka) opłukałem i zrobiłem z niej ragout. Nawet fajnie wyszło.
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
~Panslavista"


06:39 2010-03-25
"Mateusz Piąty" wrote in message
> Wczoraj wieczorem dla zmniejszenia ryzyka część z tego co peklowałem
> (pierś
> z indyka) opłukałem i zrobiłem z niej ragout. Nawet fajnie wyszło.

Porada na przyszłość - polskie wędliny były dlatego dobre, że wszelkie
prace z mięsem były wykonywane prawie natychmiast po ubiciu sztuki.
Zwierzęta (w tym ptaki) wychowane na naturalnej paszy, a więc mięso miało
swój smak, aromat i wygląd obrobione jeszcze świeże dawały wyrób najwyższej
jakości.
Mięso powinno dojrzeć do bezpośredniej konsumpcji około 48 godzin - ale
do innych wyrobów nie jest to konieczne, dojrzewanie odbywa się podczas
peklowania.
  zgłoś do moderacji  zgłoś naruszenie regulaminu
1
2
Forum Zdrowie:
Liczba postów: 336930 | Liczba wątków: 31917
Najnowszy wątek: chemioterapia
Najpopularniejszy wątek: Przedszkola (1343)
Najaktywniejsi na forum: dr-anna-wilczynska , czikulinka , czarek11 , kasiuniaz , monia70
Społeczność Wieszjak.pl:
Liczba użytkowników: 409315
Ostatnio zarejestrowali się: nataz , ankieta01 , mamakasia30 , iwonka-1986 , nataliabie96
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter